Volledige referentie

Je eerste kindje…. Genieten van alle eerste ‘stapjes’ maar ook voor iedere ouder bij tijden een onzekere zoektocht in de ontwikkeling….Zeker wanneer de ontwikkeling van je kindje duidelijk anders verloopt dan van leeftijdsgenootjes levert dat extra frustratie en onzekerheid op. Bij jou als ouder maar ook bij je kind.

Hoe kan het dat die vrolijke rustige baby ineens zo mopperiger is? Hoe kan het dat hij bij 1,5 jaar nog niet staat? Komt de frustratie daardoor? Of doe ik zelf iets verkeerd?

Voor ons heeft altijd voorop gestaan dat we ons zoontje gelukkig willen zien. Dat hij lekker in zijn vel zit en zorgeloos kind kan zijn. En wanneer een kind dan minder in de standaarden van tegenwoordig past is dat af en toe lastig. Zo ook wanneer je voelt dat je kindje met vier jaar nog niet toe is aan school, en dit vervolgens ook bevestigt krijgt. Wat dan? Want het speciaal basisonderwijs voelt ook niet direct passend. Dat moment was voor ons het eerste moment dat we als ouders even niet wisten wat dan wel….

Al jarenlang ging ons zoontje naar Koetje Boe waar ze ongelofelijk veel geduld met hem hebben gehad. We hebben ons door het kinderdagverblijf altijd gesteund gevoeld en ons zoontje voelde zicht vertrouwd bij de lieve leidsters. Wat ontzettend fijn dat wij via Koetje Boe hoorden van Samen.

Samen met Samen hebben we contact gezocht met het consultatiebureau, de gemeente en de scholen en zijn we in samenspraak gaan bekijken wat de beste route is om ons zoontje extra tijd en een eerlijke kans te geven om in te stromen in het reguliere onderwijs. De beste keuze die we hebben gemaakt!

Voor ons zoontje een vertrouwde omgeving (bij Koetje Boe), vertrouwde kindjes, vertrouwde gezichten van leidsters maar door de extra intensieve begeleiding van Shally en Joelle heeft hij een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De aanpak om met de kindjes van Samen, maar ook leeftijdsgenootjes van het kinderdagverblijf, in kleine groepjes te werken aan de voorbereiding voor de basisschool werkt perfect. Ons zoontje heeft zich daardoor niet  bijzonder of anders gevoeld. Dat vinden wij heel fijn.

Door de extra aandacht in kleine groepen wordt hij gestimuleerd in zelfstandigheid, zelfverzekerdheid, zich vrijer te bewegen in de groep, samenspel en cognitieve vaardigheden. Dit heeft zijn ontwikkeling ontzettend goed gedaan.

Regelmatig hebben wij samen met een orthopedagoog, de school en Samen evaluatiegesprekken gehad. De insteek hierbij was echt; wat kan hij wel en waar moeten we nog aan werken? In plaats van ; wat kan hij niet. Het vertrouwen in ons zoontje hebben wij als heel fijn ervaren. Er werd niet snel geoordeeld en hij kreeg de tijd die hij nodig had om te leren.

Twee jongen meiden die een opvang zijn begonnen voor kinderen die ons inziens ’tussen wal en het schip vallen’. Maar kinderen die met extra aandacht kunnen opbloeien. Heel veel respect voor hun methode en aanpak! Met een liefdevolle, betrokken en nuchtere begeleiding voelen kinderen zich hier op hun gemak.

Wat je aandacht geeft groeit, en dat gebeurt bij Samen! Dankjewel voor jullie begeleiding!

Contact ons

Wil je contact opnemen met ons?

Neem direct contact op