Visie en Beleid

Zorgen doe je nooit alleen. Je doet het samen. Dat uitgangspunt staat bij ons op de eerste plaats en het is dan ook niet zo vreemd dat we de naam van onze organisatie hieraan ontleend hebben. Want als het draait om de zorg van een kind, hoort niemand er alleen voor te staan.

Bij SAMEN Jeugdbegeleiding zijn we er ook heilig van overtuigd dat zorg die samen wordt geleverd, de beste zorg is. Samen observeren, samen bespreken, samen helpen: allemaal manieren om tot een optimaal resultaat te komen.

SAMEN Jeugdbegeleiding weet hoe belangrijk regelmaat en structuur zijn, zeker voor kinderen. Daarom werken we met vaste gezichten; de basis van een veilige en vertrouwde samenwerking. Zo leren onze mensen de kinderen die ze begeleiden écht kennen. Weten ze hoe een kind reageert in bepaalde situaties en hoe hij of zij het beste geholpen kan worden. Andersom werkt het natuurlijk ook; een kind zal zich eerder uiten bij, en laten helpen door, iemand die hij of zij kent en vertrouwt.

Wij vinden dat kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning niet uit het reguliere circuit gehaald hoeven te worden. Wij zijn stellig van mening dat kinderen met een extra begeleidingsbehoefte de kans moeten krijgen om zich binnen de reguliere maatschappij te ontwikkelen. Mensen zijn niet gemaakt om in hokjes te stoppen. Kinderen die wat meer aandacht nodig hebben, verdienen dezelfde kansen als ieder ander. Iedereen is anders en vraagt iets anders. Dat een kind intensiever begeleid wordt, maakt in onze ogen weinig verschil.

Iedereen verdient een plek in de maatschappij. Dat SAMEN Jeugdbegeleiding bij een zorgboerderij gevestigd is, is geen toeval. Zo kunnen kinderen meehelpen en leren van anderen, waardoor we ons samen kunnen ontwikkelen, op de voor hen beste manier.

Klik hier voor een recente versie van ons pedagogisch beleid.

Contact ons

Wil je contact opnemen met ons?

Neem direct contact op