Trainingen

SAMEN Jeugdbegeleiding verzorgt verschillende soorten trainingen. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van jou en je kind bekijken we, tijdens een intake, wat passend is. Het kan zijn dat er aangeraden wordt om een training te volgen bij SAMEN Jeugdbegeleiding. Het kan ook zijn dat we kijken naar een integratie van de training in een begeleidingsvorm. Hierdoor kan het ervarend leren voor sommige kinderen nog meer effect hebben.

Voorbeelden van trainingen gegeven door SAMEN Jeugdbegeleiding zijn:

Weerbaarheidstrainingen met als belangrijkste pijlers:

 • Het vergroten van eigenwaarde
 • Het leren herkennen van je grenzen
 • Letterlijk en figuurlijk sterk in jouw schoenen staan
 • Het vergroten van handelingsmogelijkheden

Rots & Watertraining
SAMEN! Jeugdbegeleiding biedt weerbaarheidstrainingen op maat gemaakt voor jouw kind. Dit wil zeggen dat het mogelijk is dat er gebruik wordt gemaakt van de Rots & Watertraining, maar het kan ook zijn dat de training op een andere manier wordt ingevuld. Dit alles gericht op jouw kind.

Weerbaarheid is van groot belang in de maatschappij waarin we leven, maar vooral ook voor ieder kind zelf. Door weerbaarder te worden krijg je meer zelfvertrouwen en wordt je eigenwaarde vergroot. Bovendien maak je gemakkelijker contact met anderen en we weten allemaal dat contact met anderen een mens gelukkiger maakt!

Voor wie?

 • Kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen. (In de schulp kruipen + Overschreeuwen)
 • Kinderen die moeite hebben met het aangeven van hun grenzen.
 • Kinderen die moeite hebben met het vragen om hulp.
 • Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben.

Sociale vaardigheden
Sociale vaardigheden zijn belangrijk voor iedereen. Je hebt deze vaardigheden dagelijks nodig en ze dragen bij aan een goede dosis zelfvertrouwen. Deze training richt zich dan ook op het vergroten van zelfvertrouwen. De training wordt aangepast op uw kind. Wat er zeker in voorkomt is het oefenen van sociale vaardigheden in de praktijk en in oefensituaties, zoals rollenspelen.

Voor wie?

 • Ouders die meer inzicht willen in gedrag.
 • Kinderen die meer inzicht willen in gedrag.
 • Kinderen die willen leren omgaan met zichzelf.

Controle over boosheid
Iedereen wordt weleens boos. Boos zijn is dan ook een emotie die er zeker mag zijn!

Boos zijn wordt pas een probleem als jouw omgeving of jijzelf er last van krijgt. Dit doordat je de controle kwijt raakt. Dan is het superfijn om samen met ons te gaan kijken hoe jij om kan leren gaan met jouw boosheid. Wat heb jij nodig en hoe kunnen we er samen voor gaan zorgen dat jouw boosheid onder controle blijft en je niet in de problemen brengt?

Emotieregulatie
Emoties we hebben ze allemaal. Het is alleen wel zo handig als je er zelf mee om kunt gaan. Daarom gaan wij samen met jou kijken wat er bij jou aansluit. Wat vind jij zelf handig met betrekking tot emoties en wat gaat jou helpen? Samen maken wij een plan en testen we dit in de praktijk.

Voor wie?

 • Kinderen die impulsief reageren waardoor ze in de problemen komen.
 • Kinderen die hun eigen emoties niet onder controle hebben.

Psycho-educatie voor ouders/kinderen
Als de ontwikkeling anders loopt dan bij anderen kan dit ontzettend lastig zijn. Hiervoor geven wij psycho-educatie. Dit wil zeggen dat we inzicht verschaffen in het gedrag een kind en daarbij handvatten bieden om hiermee om te gaan. Het gaat bij ons niet om stempeltjes of diagnoses, maar om hetgeen wat jouw kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Daarbij is inzicht in het gedrag van groot belang. Samen gaan we bekijken wat helpend is en wat niet.

Voor wie?

 • Ouders die meer inzicht willen in gedrag.
 • Kinderen die meer inzicht willen in gedrag.
 • Kinderen die willen leren omgaan met zichzelf.

Coaching & kindercoaching
Alle kinderen mogen er zijn, of een kind nu een intensieve begeleiding nodig heeft of gemakkelijk door het leven huppelt. Wij willen ervoor zorgen dat kinderen zich veilig voelen en zo kunnen leren waar ze het nodig hebben, maar ook kunnen ontwikkelen waar ze juist heel erg goed in zijn. Op een positieve wijze zoeken we samen naar valkuilen, kwaliteiten en behoeftes. Door te ervaren en te reflecteren komen we erachter waar we gelukkig van worden en wat helpend is.

Contact ons

Wil je contact opnemen met ons?

Neem direct contact op